Непечени бадемови колачиња

By Mimi Krstevskа

Понекогаш ептен не мрзи да печеме, едноставно сакаме само нешто да сомелеме, измешаме и споиме, и да биде вкусно. Мими има супер идеја.

Овие убави колачиња се непечени, здрави и вкусни и 100% вегански…:)..Во нив има…бадеми, лешници или ореви, мед, свежи урми, брусница и goji бобинки (се продаваат во продавници за здрава храна), цимет, какао, кокосово масло и сок или кора од портокал. Се тоа оди во блендер, се прават форми и се оставаат да дехидрираат околу 8 часа…;)…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: