Традиционално Македонско

By Jovana Trajkoska

Многупати слушаме како  традиционалната македонска кујна вклучува многу месо. Ама ако размислите поубаво ќе сфатите дека она што е старо македонско, она што и денес ви го спрема баба е се вегетаријанско.

Кој може да одолее на тавче- гравче, или пита под вршник со зелје, ама во нив има само она што ќе си наберете по дворот…:)…

By Makedonka Mihajlovska

Веге мусака : компир, печурки, златна мешавина од морков, пченка и грашок … 🙂

By Makedonka Mihajlovska

Сервирано за јадење…

Придружи се на ВегеПредизвикот

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: