Домашно е највкусно

By Дејан Петровиќ

Дејан и другарите направија баш домаќински специјалитет, и со тоа на сите некако ни докажаа дека нема ништо повкусно од домашно приготвена Веге храна…

“Тиквички и компири во рерна”

-приземје компири (форма на круг/зависи од компирот/по избор)

-мезанин модар патлиџан

-прв кат зачини – вегета, буковец, ѓумбир, сол

-втор кат тиквички (сечени во форма на ѕвезда, меѓутоа формата е по избор)

-трет кат модар патлиџан

-поткровје кат компири, масло, буковеџ, црвен мелен пипер, сол.

Добар апетит

By Руменка Цонева

Домашна супа од зеленчук со фиде и соја топчиња…:)…

By Jovana Trajkoska

Домашни мекици

By Руменка Цонева

Цел еден домашен и здрав оброк…

Уживајте!

Придружи се на ВегеПредизвикот

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: