Програма

Design by Sev Bekir

ЛОКАЦИЈА: Ла Кања/Платото до Чифте амам

ДАТУМ: 20-21 октомври, 2012

САБОТА (20. октомври)

12:00-13:30 Ujjayi Breath, Bhastrika, носна Pranayama, медитација – Теодора Костовска и Фиона Невзати
13:30-14:30 Дегустација на веге-храна (предлози за појадок и ручек)
14:45-15:15 Предавање и дискусија– Елена Николовска, АНИМА МУНДИ
15:30-17:30 Рецепти за Компо(с)т и Пермакултурлитава –
Зелената Арка
17:45-18:45 Храна, ресурс на животна енергија (вода-воздух-звук) – Теодора Костовска
18:45-20:15 Проекција на филм – АНИМА МУНДИ
20:30-21:00 Предавање „Зошто права на животните“ – Столе Велковски, АНИМА МУНДИ
21:00-23:00 Дегустација на веге-храна (предлози за вечера)
21:00-01:00 Музичка програма (диџеи/илузионисти)

НЕДЕЛА (21. октомври)

10:00-10:45 Таи чи чуан/чи кунг – Јин Јанг
11:00-11:30 Кунг фу – Сифу Предраг
12:00-13:00 Предавање и практична вежба – Лидија Котевска, Јога клуб „Тара“
13:15-14:30 Демо приготвување – Hare Krishna и дегустација на веге-храна
(предлози за појадок и ручек)
14:45-15:45 Предавање „Вегетаријанство – чистина или предизвик?“ – Драгана Велковска, АНИМА МУНДИ
16:00-17:00 Д-р Јадранка Бибан 8-ка (дискусија/трибина)
17:15-18:15 Маја Платнар „Здраво Живо“ – работилница
18:30-20:00 Проекција на филм – АНИМА МУНДИ
20:30-21:00 Доделување награди
21:00-23:00 Дегустација на веге-храна (предлози за вечера)
21:00-00:00 Музичка програма (диџеи/илузионисти)

*16:30-19:30 Lush (презентација на козметички производи)

ВАЖНО! 🙂

За клинци и клинцези, принцови и принцези секој ден од 13:00 – 17:00 ДEТСКО КАТЧЕ, дружење и уживање, со аниматори на Анима Мунди и жонглерите на ФАЗБАБЛ!

НЕИЗМЕРНА БЛАГОДАРНОСТ за сите наведени учесници кои доаѓаат: 1) волонтерски, 2) од љубов кон животните, 3) кои заедно со нас ја прават силна и видлива пораката на ПРВИОТ ВЕГЕФЕСТ!! ♥

Се гледаме во Ла Кања!

 

Advertisements

1 Comment (+add yours?)

  1. Jadranka Ivanovska
    Oct 19, 2012 @ 09:51:55

    Me raduva sto i na nasite prostoi se organizira nastan od vakov tip. Iskreno sakam da prerasne vo tradicija, kako sto iskreno se nadevam deka promoviranjeto na veganstvoto i vegetarijanstvoto ke vrodi so plod; ke dobiva se pogolemi razmeri ne samo kako nacin na ishrana i vodenje zdrav zivot, tuku pred se kako nacin za socuvstvitelno i nenasilno ziveenje.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: